Här kommer kriget

by Gamla Pengar

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    40 SEK  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Pressed on black vinyl. Coated 350g paper sleeve, glossy UV varnish, with yellow flood print on inside of sleeve. Printed inner bag on 220g carton with blue flood print on inside of sleeve.

  Includes unlimited streaming of Här kommer kriget via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days
  edition of 425 

    100 SEK or more 

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Comes in a gatefold case

  Includes unlimited streaming of Här kommer kriget via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days

    80 SEK or more 

   

1.
01:20
2.
03:27
3.
02:21
4.
5.
03:04
6.
7.
02:47
8.
9.
10.
03:39
11.
02:59

about

Här kommer kriget is Gamla Pengar debut album. 100 copies on brown vinyl and 425 copies on black vinyl.

credits

released May 21, 2014

All music and lyrics by Gamla Pengar. Recorded by Tommy Tift at Studio Motion. Mastered by Håkan Åkesson at Nutidsstudio.

tags

license

all rights reserved

about

Gamla Pengar Sweden

Gamla Pengar is a punk band based in Gothenburg, Sweden. Releasing their music thru Gaphals and Beat Butchers in Europe, and thru Cricket Cemetery in the U.S.

contact / help

Contact Gamla Pengar

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Track Name: Snacket går
Snacket går
Jag är så full av mig själv att jag blivit sjuk i huvudet. Morsan och farsan har klemat mig till invalid. Skyddad bakom skärm är jag ärlig, aldrig diskret. Va fan är problemet?! Precis, håll käft, jag vet. Välj vart du står när snacket går.

Se hur jag blöder, för den jag är. Det som du står för plockas lätt isär. Jag är ett erkänt hot och de är rädda för mig. De ska få se, och det ska du med.

Mina vänner konspirerar, de tror inte jag ser. Alltid alla mot mig och lögnerna sprider sig ner. Jag vill ha likes, och jag förtjänar fan lite uppmärksamhet. Va fan är problemet?! Säg något jag inte vet. Välj vart du står när snacket går.

Har du ett hjärta? Var till besvär! Det som du står för är den du är. Jag är ett erkänt hot och de är rädda för mig. De ska få se, och det ska du med.
Track Name: Ideal
Ideal

Håll dig i skinnet. Allt eller inget. Allting är galet. Vågar du va den som är rädd när inget är så som det bör?
För ordning i leden de håller oss mätta. Välj du att blunda, men aldrig att ifrågasätta. Ja detta anses helt normalt. En liten tjänst – svik idealen och du får betalt.

När hjärtat följer hjärnan, då har du tappat tro. När hyckleriet sprids i leden börjar tvivlet gro. Och när hjärtat slutat slå, vad kommer hända då? Jo de som följer strömmen färgar världen blå. De färgar välden blå.

Jag vet vart du kom från, men vart är du på väg? En motvals som fegade ur, ja det är du. Och nu är du ägd.
Spottar inte i glaset när det bjuds på kalas. Det du ville ha sagt när du kom det har du förträngt. Inget är så som det bör, talan förs av dem som ingenting hör.

När hjärtat följer hjärnan då har du tappat tro. När hyckleriet sprids i leden börjar tvivlet gro. Och när hjärtat slutat slå, vad kommer hända då? Jo de som följer strömmen färgar världen blå. De färgar välden blå.
Track Name: Fan ta er
Fan ta er

Vidriga människor, smutsiga brott. De har inga höga tankar om oss. Så vi ställer oss i ledet och får en klapp på huvudet. Du ser den typen, de njuter som mest när din tunga är brun och låter sig nyttjas utan protest.

En för alla och allt till mig! De så de tänker, och nej de vill inte dela med sig. Kompis du kan jobba ihjäl dig, men låt det inte hindra maskineriet och det eviga flödet till slöseriet.

Va fan? Fan ta er! Va? Va ska ni göra åt det?

Folk kan tjäna pengar. Ja du får vara rik, det skiter jag i. Det är de falska idealen som stör mig. Du har köpt dig fri att förbli i den överdrivna lyx du vältrar dig i.

Den är gammal, ja den är passé. Vi lever i ett överflöd och väljer att inte se vilka hycklare vi egentligen är. Årets mode från fattiga barn, med döden på axeln går du runt på stan, ger en spänn till LUG och tror att du är human.
Track Name: Chef på stan
Chef på stan

Jag säger att det är dags att stråla samman, men inte som du tror. Vi kan fortsätta att drömma men förändringen blir aldrig stor nog. Jag vet, du tror att du är jävligt tuff nu.
Det är väl fint att demonstrera, men då har de koll på dig. Och ska du blanda in någon annan måste han va ok. Säkrast är som alltid att göra det själv. Med stil. Jag är inte längre civil.

Har du hört? De vill ha dig svag. Vi har en chef på stan. Chef på stan. Men är det vår lag? Vi har en chef på stan.

Jag märker att de som lever som de lär ses ofta som besvär, och det är svårt att se till att ändra den som inte vill. Vad skönt, du sitter bra och är bekväm.
De lyssnar när du tänker och de ser vad du gör, och de döljer det hela bakom en trevlig charmör. Vägrar du att lyda under deras fascism? Ja visst då kallar de dig terrorist.

Har du hört? De vill ha dig svag. Vi har en chef på stan. Chef på stan. Men är det vår lag? Vi har en chef på stan.
Track Name: 33/stop/45
33/stop/45

Brutalt förvirrad och vilseledd, helt utan stöd ville bara bli sedd. Kombinerar sin bullshitdiet med ångest och vidrig skenhelighet. Den vackra ytan är ett bräckligt försvar och tårar kan hållas tillbaka, men tankarna de söker det som inte finns kvar. Känslan var en illusion, här saknar jag en lögn, jag hittar inte hem. 33/stop/45.

Bedriva otukt när gud ser på, den värsta fåfängan ja sen när då?! Det här är synder av döden, du om någon borde veta. Det finns tankar och det finns handling, det finns ånger och hat som förtär. Jag vill bara bli fri från min del i det här. Känslan var en illusion, här saknar jag en lögn, jag hittar inte hem.
33/stop/45.
Track Name: Kugghjul i tristessen
Kugghjul i tristessen

Han hade ett intresse. Det var mer än en hobby, och han närde en dröm. Han hade talang nog att kunna livnära sig på det. Men när cheferna sjöng ”inget jobb utan papper” sattes han i bänken igen vid 25, lånade pengar utav staten till hyra och litteratur.

Tur eller inte han fick högsta betyg. Åren gick, de bara rasade förbi. Nu minns han de ljuva åren. För han slängdes in i arbetslivets gråa korridor, och mindes tiden som fattig men full av passion. Redan första dan på jobbet var den borta, och du vet väl att…

Du får betalt för tristessen, inte för ett jobb du utför väl. De ger dig lön mot din själ, dessutom gynnar det kommersen.

Det här får det kosta, så här ska det se ut. Se nu fan till att möta kraven. Ska man hunsas för att bli mätt, kan det verkligen vara målet? Alla drömmar man hade som ung ska de bara motas bort? Om det här är mitt liv, ja då kan det kvitta.

Han klättrade upp på ett berg för att slänga sig ut. Han orkade inte längre, det måste ta slut. Allt han hoppats på visade sig vara förgäves. Drömmar kan lätt krossas av pengar, och människor blir förgiftade av begär. Innan han hoppade tittade han upp och i himlen stod det skrivet…

Du får betalt för tristessen, inte för ett jobb du utför väl. De ger dig lön mot din själ, dessutom gynnar det kommersen.
Track Name: DK 2
DK2

Det sociala livets nya giv är att du skall vara digitalt aktiv. Men känslan för att visa respekt gick förlorad i en dröm om att vara attraktiv.
Att dela rykten är nu godtagbart, lögnen postas innan du ens tänkt klart. Men ska du pissa där du står, då får du räkna med att lämna spår.

Det vi offrar här när det ska satsas på var karriär, är en generation i tron
att ytan är allt du är.
Kan du tänka dig det här; nån jävla hater kallade mig vulgär?! Du ska stå för det som kommer ut? Nä fan det låter ju helt sjukt?! What ever, har ni sett min nya bästa klänning? - Åh gud du är så himla vacker! Jag frossar i ett flöde konfirmation, bekräftelse är min sanna passion. Blogga!

Det vi offrar här när det ska satsas på var karriär, är en generation i tron
att ytan är allt du är.
Det vi förlorar när vi ska tillgodose alla begär? Sätt ditt barn framför en skärm och känn hur stressen försvinner
Track Name: Tills det faller isär
Tills det faller isär

Om vi ger efter blir vi del i att det blivit så här. Så vi ska vägra ert system tills det en dag faller isär. Säg mig hur kan det va märkligt att värdera heder över sno och spotta ut? Se dem ligga och dö, och sen sakta ta slut.

Kursen de styr är sjuk, ni vet den fortsätter ner. De kommer aldrig att mättas, nej de ska alltid ha mer. Infektionen den har gått i arv, det har fan alltid varit så här. Står vi tysta, står vi still, ger vi efter en gång till och är rädda, då får de som de vill.

Du skall ned på knä och be för ditt liv. Skulden står vid dörren och dina barn står bredvid. Syndernas förlåtelse är bara en till lögn som gett dig tröst när du gjort vad du vill.

Du tror att ger du ett finger förlorar du allt, men ingen sanning ligger i det.
Leden kan hållas, men vänta och se ett för straff din likgiltighet. Det här systemet vi följt, med fattig och rik, det är över. När ni tagit allt vi har, då står ruinerna kvar i en öken. Där har ni ert svar.

En kväll så kommer någon att knacka på. Vinden ökar. Himlen är mörkt blå. Den skymning som ni skapat, den har tvingat oss att handla instinktivt. Ned på knä och be för ditt liv!

Du skall ned på knä och be för ditt liv. Skulden står vid dörren och dina barn står bredvid. Syndernas förlåtelse är bara en till lögn som gett dig tröst när du gjort vad du vill.
Track Name: Masshipsterie
Masshipsterie

Prinsar, prinsessor, överklassbarn, slår klackarna i taket om natten på stan. De vaskar och vandrar, – Ja vad är det med det?! En helt meningslös strid, de skulle aldrig förstå att hatet slår rot när orättvisor består.

Festen är över och champagnen är slut. 300 överklasshipsters krälar i sitt eget blod. Avenyn står i lågor, men jag vägrar att pissa på elden. För det finns inget värde i att hålla dem vid liv.

Om folket går hungriga, - just let them eat cake! Att samhället krisade det var fake. De såg på oss med förakt. Det var helt uppenbart att de inte förstod att hovet faller samman när pöbeln får nog.

Festen är över och champagnen är slut. 300 överklasshipsters krälar i sitt eget blod. Avenyn står i lågor, men jag vägrar att pissa på elden. Vi låter skiten brinna ner, fy fan vad jag hatar er. Ja låt skiten brinna ned!
Track Name: Fred?
Fred?

Mera pengar, mera makt. Pengar é nice, vill ändå ha det sagt. Alla kan köpas, ge mig bara ett pris. Du har inget sett, det finns inga bevis. Här kommer kriget.

Du är bra redig va, men jävligt sur?! Visst, vi säljer bomber till en diktatur. Måste det ske offer går vi över lik. Nä de finns ingen skam i att vilja bli rik. Här kommer kriget. Vi skor oss för att vi kan, och det kommer hända igen.

Du vet väl att fred är det sista vi vill ha? Bofors, för Sverige i striden! Fred har väl aldrig varit en lönsam affär? Du kan va neutral och ändå sälja gevär.

Jag sover gott med rent samvete, för krigen sätter människor i arbete. Om barnen de små liven söker motivation, döda eller dödas, och gratis motion. Här kommer kriget.

Först är det pengar, sedan guld. Olja svarte gud vi står dig i skuld. Med vatten kommer ägandet av lojalitet, men har du vapen är det bara att ta det.

Här kommer kriget. Spring för livet. Här kommer nästa krig.
Track Name: Sista dagen
Sista Dagen

Behöver något man kan lita på, men det kommer jag nog aldrig få. Informationen som vi ser är köpt. De vill hålla oss på en safe nivå.

Kan man någonsin tro på det man hör, är det verklighet de saluför? Det är för jävligt att man aldrig vet om de håller sanningen en hemlighet.
Maktens verklighet är i total kontroll. Hur jag än försöker slå tillbaks blir jag stoppad gång på gång. Ingen ser oss, ingen hör, ändå ska vi snällt betala er lön. För det är väl vi som gör?

Jag måste bort från stan, det finns ingenting som håller mig kvar. När allt det vackra gick förlorat sa jag. – Det här är sista dan!

För en dröm slogs jag blodig. Var ingens slav, men inte heller fri. Man måste leva för att tro, det har jag aldrig gjort. Jag tänker aldrig tro på er igen.

Maktens verklighet är i total kontroll. Hur jag än försöker slå tillbaks blir jag straffad gång på gång. Ingen ser oss, ingen hör, men vi förväntas ändå skatta tills vi dör. Vi smädas och ni förgör.

Ska du äta dina pengar när vi andra svälter? Tror du pengar håller dig vid liv när vi andra dör? Ska du äta dina pengar när vi andra svälter? Tror du pengar ger dig kärlek när du är ensam kvar? Du är ett jävla svin.